Modrá je dobrá, modrý šperk je ten nejlepší!

Modrá barva evokuje vše, co v přírodě vidíme jako modré a díky tomu máme různé pocity. Nebesky modrá obloha bez mráčků, je velmi příjemná, svítí sluníčko, které nás nabíjí energií. Modré moře zase dává pocit pohody, jako když jsme na dovolené, kde nemusíme nic řešit a jen si užíváme dny volna.

Představte si, že tyto pocity budete zažívat vždy, když se podíváte na svůj oblíbený šperk. No není to báječné? Jedinečné pocity vyvolávají i jedinečné odstíny modré barvy.

Tmavě modré šperky

Brunetky i pánové s tmavými vlasy častěji sáhnou po tmavě modré barvě doplňků. Brunetkám sluší tmavě modré šperky, stejně tak těm, co mají modré oči. Oči jsou totiž v tomto ohledu důležitější než vlasy. Indigovou modř si mohou dovolit také zrzky a ženy a dívky s vlasy s nádechem do červené a fialové. Tato modrá barva už má totiž odstíny přecházející do fialové barvy.

Z výše uvedeného pak vyplývá, že největší důraz bychom měli dávat na náušnice, jelikož jsou nejblíže u hlavy. Modré náušnice potom ladíme s dalšími doplňky, jako je třeba modrý náhrdelník nebo modré náramky všech možných tvarů a velikostí. Chcete-li však vše perfektně sladěné, sáhněte po modré soupravě šperků, díky které máte ušetřenou práci s vybíráním toho co se k sobě hodí.

Modré ocelové náušnice Stříbrný korálek modrý motýl Modr stříbrný dámský prsten Modrý perličkový náramek
Modré ocelové náušnice Modrý korálek motýl ze stříbra Stříbrný modrý prsten Romantický modrý náramek z perliček

Světle modré šperky

Světle modrá barva sluší především blondýnkám a všem se světlými vlasy. Brunetky nemusí být nešťastné, obzvláště ty s modrýma očima. Ty mohou nosit jakýkoliv odstín modrých šperků, který se jim zlíbí.

Světle modrá barva je barvou léta, sluníčka a blankytně modré vody. Využijte tuto barvu v letních měsících, třeba i když je zamračeno a přivolejte zase hezké počasíModré prsteny můžete nosit opravdu kdykoliv. Vše, co nosíme na rukou je na první pohled patrné a vzbuzuje údiv u všech se kterými se setkáme. Dolaďte svůj prstýnek i s modrým náramkem a přívěskem v modré barvě. V létě využijete také řetízky na nohu, které můžeme samozřejmě ladit i v jiných, než modrých barvách. Ale opálené nožky ve vodě, které zdobí řetízek na kotník s modrými korálky... Tomu nelze odolat.

A co je víc letního než piercingy? Ty v jsou v létě opravdovým hitem. Na odhalené kůži bříška se třpytí piercingy do pupku a díky horku a vyčesaným vlasům do dlouhého ohonu vyniknou i piercingy do ucha. Nechte se inspirovat právě modrými piercingy, na léto jako stvořenými.

Souprava s modrými krystaly Swarovski Navlékací korálky na náramky Stříbrné náušnice s modrými zirkony Modrý náramek anděl
Souprava s krystaly Swarovski Navlékací korálky Stříbrné náušnice s modrými zirkony Modrý náramek anděl

Šperky s modrými kameny

V přírodě nalezneme nejen modré květy, ale i kameny, které mají přirozeně modrou barvu. Zde se také pohybuje škála od bílé po temně modrou, až černou barvu, nebo s nádechem do zelené či fialové. Příroda je opravdová kouzelnice a můžeme si z ní vybrat ty minerály v modré barvě, které i využijeme pro jejich sílu a moc. Každý kámen či talisman oplývá svou jedinečností. Krátce si představíme některé modré minerály a jejich pozitivní účinky na člověka.

Larimar

Larimar je kámen kterému se také přezdívá kámen delfínů. Jeho barva připomíná hladinu moře s jemnými vlnkami a rozptylující se pěnou na vodní hladině. Nádherný kámen, který vás uchvátí svou kresbou. Prsteny s larimarem nechají vyniknout právě jeho kresbě, dík větším kouskům minerálů. Také náramky s larimarem vás okouzlí svou barvou, obzvláště ty s většími kameny. Menší, ale o to jemnější náušnice s larimarem si doslova zamilujete.

Stříbrný náramek larimar

Safír

Safír uklidňuje myšlenky a zbavuje stresu. A to nejen díky jeho blankytně modré barvě. Jeho účinky jsou daleko silnější. Safír je polodrahokam a když vidíte vybroušený safír, skoro se vám zastaví srdce, nad tou krásou a třpytem. Jedinečné šperky se safírem můžete mezi sebou dokonale zkombinovat. Například safírové náušnice perfektně doplní safírový prstenNáhrdelník se safíremnáramek s modrým safírem k sobě ladí naprosto dokonale.

Náhrdelník safír

Topaz

Topaz nemusí být typicky jen modrý, ale i zlatý. My se budeme nyní věnovat modrému topazu, který je často broušený a používaný ve špercích. Náušnice s topazy jsou naprosto dokonalé především pro blondýnky. Prozáří obličej a rozjasní úsměv. Také díky tomu, že topaz podporuje zdravou sebedůvěru. Sebevědomá žena je velmi přitažlivá pro své okolí, ostatní se s ní rádi baví a je pro ně inspirací. Dekoltu bude slušet stříbrný náhrdelník s topazem, který se velmi krásně třpytí. Poslední tečkou už je snad jen náramek s modrým topazem. Ten můžete nosit každý den a doplnit jej i o další náramky s minerály.

Stříbrné náušnice modrý topaz

Tyrkys

Kdo by neznal tyrkysově modrou barvu? Ta je dán právě tímto minerálem, který svou modrou barvu posunuje do zelených tónů. Modrozelený tyrkys je velmi příznivým minerálem, který nechává vyniknout vnitřní kráse každého člověka. Tyrkys je velmi vzácný a spíše se můžeme setkat s menšími kousky tohoto minerálu. Šperky s tyrkysem však nalézt můžeme, především na našem e-shopu. Do šperků není potřeba dávat obrovské kusy kamenů, proto jsou pro tyrkys a jeho využití jako stvořené. Začněme třeba tyrkysovými náušnicemi, které můžete mít opravdu v mnoha odstínech modré brvy. Tyrkysové náramky jsou na tom velmi podobně, navíc levnější variantou mohou být tyrkenitové, či howlitové šperky. Tyrkys nemusí být jen modrý, ale i zelený, o tom se můžete přesvědčit například v nabídce stříbrných prstenů s tyrkysem.

Stříbrná souprava s tyrkysem

Modrý opál

Nakonec pro vás máme snad nejoblíbenější kámen, který v létě opravdu frčí. Naše široká nabídka šperků s modrými opály vás pohltí. Nepřeberné množství opálových šperků, ze kterého oči přecházejí tu čeká právě na vás. Modré opálové šperky se nejen na sluníčku neskutečně třpytí a díky tomu si získaly velkou oblibu u všech věkových kategorií. Stříbrné náušnice s opály nebudete chtít nikdy sundatstříbrné opálové prsteny budete milovat. Nemusíte si vybírat každý kousek zvlášť, máme pro vás připravené soupravy opálových šperků, ke kterým vždy navíc doporučujeme i nejvhodnější další šperky s obdobnými motivy. Například třeba náramky s modrými opály.

Stříbrné náušnice modrý opál

Pokud vás už modrá barva nudí, podívejte se třeba na třpytivou nabídkou šperků s bílými opály, které určitě neodoláte. Navíc je díky své barvě vhodná pro každé oblečení, které si na sebe vezmete. Duhové odlesky mají v určitém úhlu i modrou barvu, když by vám přece jen chyběla.

Přejeme vám příjemné léto, ať už si zvolíte kterýkoliv modrý šperk.

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek