Turmalín

Turmalín

Země původu a výskyt: Rusko, Austrálie, USA, Velká Británie, Slovenská Republika - Banská Štiavnica, Kremnica, Česká Republika - Dolní Bory, Chýnov

Barva:  bezbarvá, růžová, hnědá, červená, žlutá, zelená, modrá, černá, fialová, vícebarevný

Vlastnosti: Prospěšný při odbourávání stresu, zlosti, strachu a odvádí pryč všechny negativní emoce a vlivy. Zaručí klidný a nerušený spánek. Mírní neurózy. Na duchovní rovině vnáší světlo do věčné tmy nadsmyslových oblastí. Reguluje celkový systém látkové výměny, posiluje organismus v období slabosti a vyčerpanosti. Pomáhá i při pooperační rekonvalescenci. Aktivuje enzymy a hormony, je to ochranný kámen, který působí vždy ve prospěch svého nositele a přináší mu radost. Turmalín je studnou mládí. Pomáhá realizovat naše sny, zbavovat se hněvu, žárlivosti a úzkostlivosti. Turmalín je účinný léčitel rozumu i duše. V tělesné rovině uvolňuje napětí, což může být přínosem při napravování páteře. Turmalín chrání před nemocemi přenášejícími se během oslabení organismu, posiluje imunitní systém, léčí dyslexii a artritidu. Přináší úlevu od bolesti a harmonizuje míchu. Vnáší do života vitalitu, zlepšuje náladu a přináší uvědomělost a tvořivost. Regeneruje nervový systém a pomáhá se sebedůvěrou.

Mějte svůj oblíbený kámen stále při sobě, třeba v podobě náramku, a čerpejte jeho pozitivní vlastnosti a účinky.

Znamení zvěrokruhu: Kozoroh, Štír, Rak, Váhy

Planeta: Saturn, Venuše, Mars

Živel: Voda, Země

Léčebné účinky: Chrání nás před nemocemi přinášející oslabení organismu. Dále přináší úlevu od bolestí, léčí artritidu a harmonizuje míchu, záněty nervů, dýchací problémy, mozkové příhody, onemocnění plic, bronchitida, poruchy štítné žlázy, záněty mozkových blan, poruchy srdečního svalu, posiluje krevní oběh, pozitivně ovlivňuje redukci tuku, regulaci vody v těle, posiluje imunitní systém, je prospěšný při virózách, reguluje využití vitaminů v těle, pomáhá při chudokrevnosti, při zánětu spojivek, usnadňuje porod, léčí dětské nemoci, podporuje rozvoj svalů. Uklidňuje nervy a posiluje koncentraci. Pomáhá při léčbě otravy krve, snižuje infekci a zmírňuje hučení v uších. Reguluje hormonální poruchy. Posiluje svaly a nervový systém. Zvyšuje krevní tlak a proto není vhodný pro osoby s vysokým krevním tlakem či cholerik. V převážné míře se turmalín využívá při regulaci endokrinního systému, hormonů štítné žlázy a také při problémech s dýchacími cestami, plícemi a průduškami. Druhou důležitou oblastí lidského těla je křížová nebo pánevní část, kde jsou uloženy vnitřní pohlavní orgány. Léčíme křečové žíly, otravu krve, vnější krvácení, revmatismus. Pomáhá proti strachu a depresím, posiluje a oživuje tělo, zásobuje ho energií, zpomaluje proces vyčerpání.

Čištění: pod proudem vlažné vody

Nabíjení: na přímém slunci

 Stříbrný přívěsek turmalín

Náramek turmalín

Náramek turmalín vícebarevný

Náramek turmalín meloun

Kategorii věnovanou turmalínu najdete právě tady: turmalín 

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek