Symbolika šperků

V našem e-shopu naleznete spoustu krásných šperků s různou symbolikou, které v sobě skrývá tajemství z dávných dob a legend. Symboly se liší různými tvary či barvami. Představíme vám alespoň ty nejznámější z nich, které se nejčastěji snadno pletou a jejich původ není tak známý. Hezky se usaďte a užijte si s námi malou historickou výpravu. 

Zde si můžete prohlédnout všechny kategorie níže uvedených šperků na našem e-shopu: maltézský kříž, nilský kříž (Anch), Davidova hvězda (hexagram), pentagram, křesťanský kříž, Madonka, Thorovo kladivo, roh hojnosti, lapač snů, ruka Fátimy (hamsa), Horovo oko, hippies a Kleopatra.

1.) Maltézský kříž

Byl znakem tehdejšího maltézského řádu, který vznikl ve 12. století v Jeruzalémě. Osmihrotý kříž se stal postupem času symbolem rytířství a statečnosti. Mimo jiné jej používá Malta na svých námořních vlajkách.

Originální ocelový šperk v podobě přívěsku s maltézským křížem černé barvy.

maltézský kříž

2.) Nilský kříž - Anch

Je to známý egyptský hieroglyf, který znázorňuje život, znovuzrození či nesmrtelnost. Bohové Egypta jsou velmi často vyobrazováni s tímto křížem. Jeho tvar připomíná tělo člověka a v dnešní době se používá jako ochranný symbol. 

Stříbrný nilský kříž, jako krásný symbol, bude vhodný pro všechny, kteří mají v oblibě symbolické šperky.

Nilský kříž

3.) Hexagram - Davidova hvězda

Každý jej zná jako židovský symbol, původně byl pouze známý jako geometrický obrazec. Dva rovnostranné trojúhelníky, jeden označuje mužskou energii (oheň), a ten druhý - obrácený značí energii ženskou (voda). Jejich základny symbolizují vzduch a zemi. 

Čakrový přívěsek židovská hvězda, která hraje všemi barvami a skvěle tak ozdobí váš dekolt. 

davidova hvězda

4.) Pentagram

Nejvíce sporný symbol vůbec. První zmínky o něm zasahují až do dob 4 000 let před Kristem. Jeho výklady se liší především správným umístěním. Pokud je pentagram nakreslen pátým cípem nahoru, je považován za tzv. čistý pentagram - symbol bílé magie a ochrany. Obrácený pentagram je naopak znakem černé magie a satana.

Výrazný patinovaný prsten s pentagramem pro všechny, kteří mají v oblibě symbolické šperky.

pentagram

5.) Křesťanský kříž

Kříž, jak ho známe, je nejznámější a nejpoužívanější křesťanský symbol vůbec. Dříve se však používal ve starověku jako symbol pro popravu zločinců nebo otroků. Až po smrti Ježíše Krista se stal kříž symbolem křesťanství. 

Krásné stříbrné náušnice ve tvaru křížku, které jsou zdobeny broušenými čirými zirkony.

Náušnice kříž

6.) Madonka

Madonka neboli svatý symbol Panny Marie. Dříve se předávala v rodině z matky na dceru. Nyní je běžným doplňkem, který jako stylový amulet přináší ochranu svému majiteli. 

Stříbrný přívěsek zdobený pravými českými granáty v rudé barvě s Pannou Marií.

Madonka

7.) Thorovo kladivo

Thorovo kladivo je kouzelná zbraň, kterou podle severských mytologií vlastnil bůh Thor. Podle legendy byl ukován skřítky ze srdce umírající hvězdy. Symbol kladiva nejvíce používali pohané, jakožto protest proti křesťanskému zvyku nosit křížek. 

Stylový a originální přívěsek z chirurgické oceli pro všechny, kteří mají rádi šperky s příběhem.

Thorovo kladivo

8.) Roh hojnosti

Pochází z řeckých mytologií a představuje symbol hojnosti a bohatství. Roh je zvláštní nádoba, kde dříve lidé vkládali jídlo či peníze, a díky tomuto rituálu měli žít v blahobytu. V dnešní době je roh hojnosti dokonce vyobrazen na některých státních znacích či vlajkách. 

Ocelový přívěsek roh hojnosti patří mezi oblíbené symboly, které nám do života přináší štěstí, blahobyt a hojnost. 

Roh hojnosti

9.) Lapač snů

Lapače snů jsou převzaty od indiánů a jejich úkolem je chránit nás před zlými sny, které se zamotají do lapače a denní světlo je zažene. Naopak ty dobré sny sklouznou po peříčku zpět k nám, aby se nám později mohly opět zdát. Slouží tedy jako ochranné symboly pro dobrý spánek. 

Nádherné stříbrné náušnice - lapač snů, které odeženou všechny zlé sny a noční můry a přinesou vám pozitivní energii.

Lapač snů

10.) Ruka Fátimy - hamsa

Hamsa neboli Ruka Fátimy je symbol lidské ruky, který je rozšířen v židovské a islámské kultuře. Hamsa má ochránit před uhrančivým pohledem či špatnými lidmi. Symbol, jako takový, také reprezentuje ženskost, plodnost, ochranu a sílu.

Elegantní ocelový náramek v krásném provedení se symbolickou rukou "Fátimy", která představuje ochranný talisman.

Ocelový náramek Hamsa

11.) Horovo oko

Pochází z dob starého Egypta a je symbolem boha nebes Hora. Horovo oko neboli Vedžat slouží jako ochranný amulet, který nám připomíná, jak i zlý pohled může ublížit člověku. Oko je oknem do duše a oči nikdy nezapřou naše pocity, touhy, nálady a strachy. Je to symbol života, moudrosti a ochrany. 

Ocelový přívěsek Horovo oko představuje neskutečnou energii, obrovskou sílu a pevné zdraví.

Ocelový přívěsek

12.) Hippies

Hippies neboli "peace" je mírumilovný symbol, který představuje společnost bez násilí a nenávisti. Jen málokdo ale ví, že symbol byl původně protijaderný znak, který v roce 1958 navrhl Gerald Holtom. Mírový symbol se stal později znakem hippie kultury - myšlenka míru a lásky, tak nikdy nezemře. 

Ocelový přívěsek "peace" je vyroben z chirurgické oceli a představuje mír a vše pozitivní ve světě. 

Hippies

13.) Kleopatra

Kleopatra byla nejslavnější královna Egypta a údajně velmi krásná a především chytrá žena. Uměla si omotat kolem prstu nejmocnější muže své doby. Proto tento symbol představuje moc, sílu, moudrost a krásu v jednom. 

Výrazný přívěsek s nádhernou vládkyní Egypta je naprosto nepřehlédnutelný v každé situaci.

Vládkyně Egypta

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek