Jak vyčistit šperk

Máte doma stříbrný nebo zlatý šperk, který by už potřeboval vyčistit? Není vůbec žádný problém. U nás na e-shopu najdete nejen krásné a nové šperky, ale také čistící prostředky na šperky a na všechny materiály, které u nás máme. 

Aby byly Vaše šperky zase zářivé jako dřív, můžete použít jednu z níže uvedených metod, nebo pro dokonalý výsledek obě metody spojit a to tak, že nejprve použijete pro čištění šperků mokrou metodu, díky které se dostane čistící roztok i do hloubky a do jemných záhybů. Po osušení přeleštíte kov hadříkem, tedy suchou metodou, který dodá díky abrazivním vlastnostem kovu nepřekonatelný lesk.

Čistění šperků suchou metodou

Čistící hadřík na šperky, ať už zlaté či stříbrné, obsahuje jemný abrazivní prášek. Díky němu se čištěný předmět leští a mechanicky z něj odstraňujete nečistoty pěkně jednu po druhé. Výhodou je vysoký lesk leštěného kovu a sami přesně určitě, co vyleštíte. Díky abrazivním vlastnostem hadříků dávejte pozor na zlacené šperky, kterým byste mohli jemnou vrstvu na kovu odstranit. Tyto šperky čistěte velmi jemně, nebo na ně  abrazivní hadříky vůbec nepoužívejte. Tato metoda je vhodná i na větší předměty než jsou jen šperky, můžete hadříky použít na čištění nádob a dekorací, které znovu získají svůj lesk.

Čistící hadřík na stříbro

Dvouvrstvý měkký a jemný hadřík pro čištění stříbra a stříbrných šperků. Díky němu budou vaše šperky stále krásné a lesklé.

Čistící hadřík na stříbrné šperky

Jak se špek správně čistí se dozvíte zde.

Čistící hadřík na zlato

Krásný vzhled pro zlato, zlaté šperky nebo mince. Jedinečný hadřík vyčistí vaše šperky bez větší námahy. Staré mince opět budou vypadat jako nové. Zlato je známo sovu oxidací, brzy mění barvu, od zelené až po černou. Tímto hadříkem nečistoty i oxidaci odstraníte a Vaše šperky budou opět zářit čistotou.

Čistící hadřík na zlaté šperky

Jak se správně šperk čistí se dozvíte zde. 

Čistění šperků mokrou metodou

Díky čistícím roztokům snadno odstraníte i ztmavnutí, či oxidaci, v nedostupných místech, jemném rýhování či v zapletených špercích kam byste se hadříkem jen těžko dostávali. Čistící roztoky jsou určeny spíše na menší předměty jako jsou šperky, větší předměty typu nádob vyčistěte pomocí hadříku, nebo čistící pěny. Čistící roztok odstraňuje nečistoty chemickou cestou, proto vždy po jejich čištění následně šperk opláchněte a osušte. Pro bezpečné použití mějte při aplikaci i rukavice, stejně jako při manipulaci s běžnými čistícími prostředky v domácnosti.

Čistící roztok na zlaté šperky

Čištěné šperky položte na vytažený košík a ponořte do čistící kapaliny na 10 s. Poté opláchněte vlažnou vodou a vysušte měkkým hadříkem. Přípravek mžete použít pro čištění šperků s kamenyčištění stříbrných šperků i šperků ze zlata. Čištění perlových šperků pro Vás bude s tímto roztokem hračka.

Čistící roztok na zlaté šperky

Jak se s roztokem pracuje se dozvíte zde.

Další alternativou je použití čistící pěny na šperky, která funguje na principu chemického čištění. To je podpořeno ještě aktivními bublinkami, díky kterým se snadněji nečistota uvolňuje. Pěnu po nanesení na čištěný předmět jemně roztírejte kartáčkem. Je potřeba čistit pomocí nesavých předmětů.

Ať už využijete jakoukoliv z výše uvedených metod, udržujte své šperky zářivě lesklé, tak Vám i Vašemu okolí budou dělat radost. Jakmile si své oblíbené ozdoby vyčistíte, nezapomeňte je po nošení ukládat do vhodné šperkovnice, v ní vydrží dlouho krásné, jelikož nebudou podléhat oxidaci a nebude se na ně prášit.

Šperky které nosíte  často, nebo častěji střídáte a nemusíte mít obavu že by Vám zapadly prachem, si vytavte na stojan na šperky. Díky němu je budete mít stále na očích a snadněji je sladíte se svým aktuálním outfitem.

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek