Safír

Země původu a výskyt: USA, Thajsko, Kambodža, Srí Lanka, Slovenská Republika - Sklené Teplice, Česká Republika - Jizerská louka u Tanvaldu.

Barva: Zabarvení safíru je modré, ale může nabývat i zelené, žluté a růžové zbarvení. Najdeme ho v širokém spektru barev modré, fialové, modrofialové, žluté někdy procházejíc do oranžové, či dokonce jako čirý.

Vlastnosti: Safír se nádherně vyjímá v prstenech kardinálů, kterým má pomoci dosáhnout celkovou vnitřní vyrovnanost, morální čistotu, čisté srdce a posílení víry. Safír je též známý i jako kámen moudrosti. V psychické oblasti nás safír učí neztrácet hlavu, když nás přepadne hněv, brzdí v nás nedočkavost. Je to kámen koncentrace. Uchovává stálý vnitřní klid mysli. Safírová barva oduševňuje, léčí, očišťuje. Pomáhá nám odhalit, co je pravda a co jen iluze. Když v nás propukne hněv, pomáhá nám uklidnit se, podporuje trpělivost. Rovněž nám pomáhá utišit naše myšlenky a lépe se koncentrovat. Safír je kamenem zdravého rozumu, pomáhá nám udržovat si vnitřní klid a vyrovnanost.

Znamení zvěrokruhu: Panna, Býk, Váhy

Planeta: Jupiter, Saturn

Živel: Voda

Léčebné účinky: Zmírňuje astma, zabraňuje závratím, nevolnosti, nadměrnému pocení. Safír se může přikládat přímo na postižená místa při nádorových a vředových onemocněních kvůli utišení bolesti. Pomáhá snižovat krevní tlak, teplotu, čistí krev, utišuje bolest a krvácení, ale také v kosmetice na čištění pleti, na zpevnění nehtů a proti vypadávání vlasů, snižuje teplotu, vysoký krevní tlak, na krční čakře pomůže zmírnit astma. Třetí oko nám pomůže předejít závratím, nevolnostem, nadměrnému pocení. Pokud krvácíme, máme nádorová nebo vředová onemocnění, přikládáme vyčištěný a nabitý kámen safíru přímo na postižené místo. Rovněž pomáhá při nespavosti. Snižuje krevní tlak, tlumí bolest, pomáhá při zánětech uší a dutin i při astmatu, zastavuje krvácení, pročišťuje krev, zlepšuje spánek a zrak. Pozoruhodné léčivé účinky má tzv. "Safírová voda" - přes noc se nechá safír ve vodě, která se pije před prvním ranním jídlem. Tato voda nejenže detoxikuje organismus, ale má i blahodárné účinky na pleť a posílí vlasovou strukturu, čímž zabraňuje vypadávání vlasů. Zvyšuje produkci kostní dřeně tedy i zvyšuje obranyschopnost organismu, pročistí ledviny, žlučník.

Čištění: pod proudem vlažné vody

Nabíjení: krátce na přímém slunci

Safírový prsten

Náramek safír

Naši nabídku výrobků ze safíru naleznete zde: Safírové šperky

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek