Povídání o kamenech

Kameny, krystaly, drahokamy, polodrahokamy…. Nazýváme je různě, obdivujeme jejich krásu, výjimečnost, sílu i moc. Některé byly objeveny před mnoha tisíci let, jiné téměř nedávno. Pyšní se nekonečnou škálou barev, tvarů a velikostí, ale také nepřeberným množstvím schopností a možností.

Výběr krystalu

Nemůžete odtrhnout oči od konkrétního krystalu nebo si nejste jistí, zda je pro Vás ten pravý? Výběr skutečně nebývá jednoduchý, zvláště pak pro ty, kteří se s kameny setkávají poprvé. Někteří si zvolí svůj krystal na základě znamení zvěrokruhu nebo pro jeho vlastnosti, jiní pro své zdravotní potíže nebo proto, aby přivolali do svého života více lásky, klidu, pohody a harmonie. Mnoho z nich dokáže uklidňovat emoce nebo ulevit od stresu a trápení, která občas provází každého z nás. Jiné si bereme s sebou na cesty, aby nás ubránily před různými nástrahami, a některé pořídíme pro své děti, aby byly v bezpečí pod jejich ochranitelskou mocí.

Ale každý si nakonec najde ten nejvhodnější pro sebe nebo pro své blízké. A nemusí to být jen ten jeden konkrétní, protože je díky nepřebernému množství a variant můžeme různě kombinovat a opatřit si je buď ve formě surového kamene, jako doplněk do bytu nebo jako šperk. Záleží jen na nás, jaký si vybereme. I tady funguje láska na první pohled, a proto je možné, že si domů odnesete ten, který vás okouzlí svým vzhledem a přitáhne svoji krásou.

Pokud jste se právě stali pyšným majitelem takového krystalu, pak je velmi důležité vědět, jak o něj správně pečovat. Aby totiž dokázaly správně fungovat a neztrácely svoji sílu, moc a pozitivní energii, je potřeba se o svůj „poklad“ pečlivě starat a věnovat se pravidelně jeho čištění.

Jak krystaly čistit

I tady je potřeba zjistit si všechny nezbytné informace, abychom kamenu nějak neublížili. Jen málo krystalů má schopnost samočištění (azeztulit, citrín, kyanit), existují však i takové, které dokáží vyčistit jiný kámen ( čistý křemen, karneol ), a těm ostatním musíme pomoci my. Péče o ně nebývá nijak zvlášť náročná a určitě bychom ji neměli zanedbávat. K čištění využíváme například čtyři základní elementy, které nám nabízí příroda – voda, země, oheň, vzduch. Těmito se nyní budeme zabývat.

Použití vody:

Velkou část krystalů lze podržet pod tekoucí vodou nebo ponořit do slané vody či moře. Velmi vhodná je také voda z čisté řeky nebo potoka. Pokud právě prší, tak můžeme krystal vyčistit tak, že jej ponecháme v dešti několik hodin. V případě, že tyto možnosti nemáme, pak postačí voda z kohoutku.  Je však důležité mít na paměti, že tato forma čištění je vhodná jen pro ty kameny, které nejsou rozpustné ve vodě. Krystaly, které se drolí, můžeme ponořit přes noc do slané vody. Po jejich vyjmutí je však potřeba z nich opatrně očistit částečky soli, aby nedošlo k jejich poškození.

Použití země:

Kámen zahrabeme do půdy buď doma v květináči (nezaléváme) nebo můžeme i venku, ale pro jistotu si místo označíme. Půda je kamenům vlastní, proto se zde cítí dobře a snáze přemění svoji negativní energii na pozitivní.

Použití ohně:

Svoji energii získají zpět také za použití plamenu svíce, pokud nad ním kámen několikrát protáhneme. Další možnou variantou je vykuřování, kdy dno vykuřovací misky vysypeme jemným pískem a k tomu použijeme svazek bylin nebo vykuřovací cedrové dřevo. Nejčastěji se používá šalvěj, která bezpečně pohltí negativní energii. Dbejte na to, aby byla miska nehořlavá! Zvolte keramickou nebo kamennou misku.

Použití vzduchu:

Kámen umístíme do prodyšného obalu nebo pouzdra a zavěsíme jej na místě, které zaručuje svěží vítr. Tento způsob nepoužíváme v domácích podmínkách, neboť by se mohl vítr jednoduše zaměnit s průvanem.

Pokud si ale chcete čištění usnadnit, pak je možné zakoupit si speciální čistič na drahé kameny, který použijete dle uvedeného návodu.

Jak krystaly nabíjet

Krystaly nabíjíme za pomoci denního světla, slunečních paprsků nebo v noci, nejčastěji za úplňku. Opět záleží, jaký kámen jsme si vybrali, jelikož mnohým z nich přímé Slunce škodí.
Některé nabíjíme za pomocí drúzového křišťálu, na který krystal položíme.

Léčebné účinky krystalů

Vzhledem ke své moci a síle jsou krystaly využívány k léčbě různých potíží a nemocí. K dosažení maximálních léčebných účinků je však důležité znát všechny potřebné informace, případně je možné si vyhledat zkušeného léčitele, který pomůže a poradí. Jejich účinků lze využít na úrovni duševní, duchovní, mentální i zdravotní, jelikož tak svůj organismus podněcujeme k vlastní léčebné aktivitě. Z některých kamenů lze připravit elixír nebo esenci, jiné nám pomáhají v momentě, kdy si je přiložíme na čakry. Dokážou odstranit nerovnováhu a sladit energie tím, že se dostanou až k samotnému jádru problému. Léčba, která se provádí za pomocí drahých kamenů se nazývá litoterapie.

Jelikož se jedná o velmi obsáhlé téma, budeme se jednotlivými částmi zabývat v dalších příspěvcích.

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek