Tanzanit

Tanzanit / tanzanite

Je označován jako drahokam 20. století, protože byl objeven teprve nedávno, v roce 1967 ve východoafrické Tanzánii. Ovšem i přes svou krátkou historii je již nyní velmi známým a slavným drahokamem. Je ovšem velmi vzácný, vzhledem k tomu, že se nachází pouze na jediném místě na světě. Někdy je označován jako nejvzácnější drahokam naší planety. Šperky z tanzanitu si oblíbilo mnoho známých osobností a jedinečné kousky naleznete i v našem eshopu.

Barva: šeříkově modrá, modrofialová

Země původu a výskyt: Tanzánie

Vlastnosti:  Tanzanit má velmi silné vibrace, pomáhá vstoupit do změněných stavů vědomí, usnadňuje duchovní cestování, telepatii a navozuje hlubokou meditaci. Toužíte-li odhalit své skutečné poslání, je tento kámen přesně pro Vás. Působí blahodárně při stavech přepracování, pomáhá nám, udělat si čas sami pro sebe a dává do rovnováhy výkyvy energie. Pomáhá překonávat deprese a úzkosti z různých příčin. Říká-li Vám rozum něco jiného než srdce, může Vám pomoci při tomto těžkém rozhodování. Byl označován jako kámen zrození a často byl darován právě narozeným dětem.
Dokáže přeměnit špatné energie v dobré a pomáhá prosazovat sebe sama. Vynáší na povrch potlačované pocity, aby mohly být zpracovány.

Znamení zvěrokruhu: Střelec, Vodnář, Kozoroh

Planeta: Slunce

Živel: Oheň

Léčebné účinky: Působí pozitivně při naprogramování nové buněčné paměti. Pomáhá při uzdravení z těžkých nemocí. Blahodárně působí na sluch, kůži, vlasy, hlavu, krk i ledviny. Pomáhá při léčbě štítné žlázy. Je balzámem pro nervy, přispívá při léčbě minulých životů. V kombinaci s dalšími kameny zesilují jeho účinky. Tanzanit je výborný pro vytvoření drahokamové esence.

Čištění: Pod proudem vlažné vody, nebo přes noc ve sklenici s vlažnou vodou.

Nabíjení: Krátce na přímém slunci

Zajímavosti: Tanzanit byl použit i při natáčení filmu Titanic, kde jej Kate Winslett nosí na krku coby přívěsek ve tvaru srdce, který je nazýván Srdce oceánu.

Surový tanzanit

Tanzanitový náramek

Exkluzivní náramek z tanzanitu

Všechny šperky z tanzanitu najdete zde: tanzanit

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek