Pokud objednáte do 14:00, objednávku odešleme ještě dnes

Stříbrné náušnice s motivem kytičky s moissanitem Duffy  

2 239 Kč s DPH


Zbývá pouze 1 kus

2 239 Kč s DPH

Zářivé stříbrné náušnice  s brilantním moissanitem.  Moissanite je druhým nejtvrdším drahokamem na světě, hned za diamantem.


Registrační číslo: 56835

Variantu v této kombinaci bohužel nenabízíme.

Poštovné zdarma nad 2000,-Poštovné zdarma nad 2000,-

Stříbrné náušnice s motivem kytičky s moissanitem Duffy  

Třpytivé stříbrné náušnice s moissanitem ve tvaru kytičky. Moissanit - syntetický drahokam, který se vyrovná diamantu. Stříbro neobsahuje nikl ani jiné škodlivé kovy. Je hypoalergenní. Moissanite je vysoce odolný proti poškrábání a ani při každodenním nošení neztratí svůj třpyt . Alternativa k přírodnímu diamantu. V přírodě se vyskytuje velice vzácně, proto se vyrábí laboratorně.

  • Stříbro Ag 925/1000
  • Zapínání na puzetu
  • Laboratorní Moissanite
  • Dodáváme s certifikátem pravosti

Moissanite

Svůj název získal tento karbid křemíku a vzácný minerál po svém objeviteli francouzském chemikovi Henrim Moissanovi, který na něj narazil náhodou už v roce 1893 při zkoumání vzorků hornin z meteorického kráteru v arizonském kaňonu Diablo a nejprve ho mylně identifikoval jako diamant – teprve zhruba o deset let později si uvědomil, že se jedná o karbid křemíku. Krátce před Moissanovým objevem se karbid křemíku podařilo vyrobit chemicky Edwardu G. Achesonovi. Vzhledem k tvrdosti (na Mohsově stupnici 9,25), optickým vlastnostem a tepelné vodivosti se pokoušeli tzv. karborundum laboratorně syntetizovat už koncem 18. století.

Moissanit je drahokam, který nám daly hvězdy.

Přírodní vs. laboratorně vytvořený

Moissanit ve své přírodní podobě je velice vzácný. Nalezen byl pouze v malém množství na různých místech svrchního pláště země a meteoritů. Výzkumy prokázaly, že se tento minerál přirozeně vyskytuje jako inkluze v diamantech a několika řídce se objevujících vyvřelých horninách. V současné době se moissanit tvoří v kontrolovaném prostředí, které důsledně napodobuje přírodní síly, jež vedly ke vzniku tohoto velmi tvrdého drahokamu. Výrobní proces má minimální ekologický dopad a neovlivňuje negativně krajinu, jak tomu činí těžba drahých kamenů.

 Jedinečné vlastnosti

Vysoká tvrdost řadí moissanit mezi nejtvrdší látky na zemi – hned za diamant. Moissanit nelze zlomit, poškrábat nebo naťuknout. Brilance, která charakterizuje způsob, jímž se odráží bílé světlo od kamene, a tedy jak moc se onen blyští, je ve skutečnosti u moissanitu ještě vyšší než u klasického diamantu. Moissanit navíc méně přitahuje nečistotu a mastnotu, proto ho lze nechat čistit méně často.

 

Poradíme Vám, jak správně pečovat o šperky.

Vlastnosti produktu

Materiál Stříbro Ag 925/1000
Minerál Moissanit
Zapínání Na puzetu
Motiv Kytička
Rozměr motivu 0,6 mm
Hmotnost 1,99 g
Druh šperku Náušnice
Barva Čirá
Pro koho Dámské
Rozměr kamene 3 mm

Recenze od našich zákazníků

98% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek